Перейти до вмісту

Ківі являється важливим продуктом для серця

Видання Journal of Human Hypertension повідомляє, що норвезькі вчені досліджували вплив ківі та деяких інших антиоксидантних продуктів на людський організм. Зокрема, спостерігався вплив на здоров’я курців.

Провівши свої дослідження, вчені прийшли до цікавих висновків. Якщо коротко, то систематичне вживання ківі (тричі на день) значно знижує артеріальний тиск у курців-чоловіків, а також служить відмінним профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань.

У дослідженні, яке провели норвежці, брали участь більше ста чоловіків у віці від 45 до 75 років, які були огрядними і були завзятими курцями. Під час вступного періоду з дієти цих людей були начисто виключені ківі, горіхи, гранати, помідори, ягоди, чай і кава. Потім всіх розділили на три групи під промовистими назвами: «Ківі», «Антиоксиданти» і «Контрольна група».

Учасники «Ківі» з’їдали по ті самі три ківі в день. Учасники другої групи харчувалися різноманітними антиоксидантними продуктами, серед яких був і сік чорниці, і соняшникове насіння, і брюссельська капуста. Меню у представників третьої групи залишилося без змін.

В кінці експерименту всім було виміряно систолічний артеріальний тиск. Виявилося, що у тих, хто їв ківі воно знизилося від вихідного рівня на 10 мм рт ст. (діастолічний – на 9 мм рт.ст.). Таким чином ківі підтвердило свою значимість «серцево-судинного» поживного засобу, користь від якого перевершило навіть «авторитетні», в цьому сенсі, продукти раціону.

Джерело – medikforum.ru