Багато років досліджень показали, що волоський горіх зменшує ризик розвитку у людини серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та деяких видів раку.
А все тому, що завдяки великій кількості антиоксидантів зменшуються процеси окислення в організмі і, до речі, сповільнюється процес старіння.
Навіть відомий своїми антиоксидантними властивостями вітамін Е не омолоджує так організм, як волоський горіх. До того ж зміст такої цінної речовини у волоських горіхах майже вдвічі більше, ніж в мигдалі, фісташках, арахісі та інших.
Крім антиоксидантів, у волоських горіхах багато білків, вітамінів, мікроелементів і клітковини. Цей натуральний продукт не містить ні глютену, ні молока, чого не можуть переносити деякі люди. Горіхове масло, а також ядра волоського горіха призначають тим хворим, які страждають хворобами печінки чи хворим на анемію. Також споживання волоського горіху буде корисне для тих, хто страждає колітом, атеросклерозом, гіпертонією. Горіхи корисно їсти дітям та вагітним.
Щоб від волоських горіхів була користь, дієтологи радять з’їдати в день тільки сім штук. Адже, в першу чергу, зловживання цим продуктом може закінчитися сильною алергією. Тому їх не можна їсти людям з підвищеною чутливістю до рослинних білків.
Також волоський горіх протипоказаний при таких захворюваннях, як псоріаз нейродерміт, екзема. Саме тому варто навіть незначне їх вживання може призвести до загострення вказаних захворювань.